Plågades av sin man under lång tid

En 48-årig man anklagas för att upprepade gånger ha misshandlat, ofredat och hotat sin hustru. Nu har han åtalats för grov kvinnofridskränkning.

19 maj 2019 15:00

48-åringen greps den 9 april i år efter att polisen fått larm om att han misshandlat sin hustru samma dag genom att dra henne i håret och knuffa henne mot en diskmaskin. Samma dag ska 48-åringen ha hotat hustrun till livet.

I förhör framkom uppgifter om att kvinnan under lång tid blivit utsatt för olika typer av våld. Vid ett tillfälle under förra våren sparkade mannen, enligt åklagaren, kvinnan i ryggen. Mannen hade vid tillfället skor på sig. Vid ett annat tillfälle, under förra sommaren, ska 48-åringen ha kastat eller slagit hustrun med en mobiltelefon. I början av detta år kastade, enligt åklagaren, 48-åringen ett dricksglas mot hustrun. Glaset träffade en dörr och krossades så att glassplitter träffade kvinnan.

48-åringen, som sitter häktad i väntan på rättegång, har i förhör nekat till brott. Till rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat tre vittnen. Åklagaren åberopar även läkarutlåtanden för att visa att kvinnan blivit utsatt för misshandel.

48-åringen åtalas även för ringa vapenbrott efter att polisen hittat ett elchockvapen i mannens bostad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa