Pannkaksfrukost lockar studenter

En gång i månaden, precis när de sista slantarna tagit slut och kylskåpet ekar tomt, bjuder studentkåren Consensus sina medlemmar på fattigmansfrukost.

25 februari 2016 17:00

En morgon varje månad är det ovanligt stor aktivitet på Pub Örat vid Hälsouniversitetet i Linköping.

– Det brukar vara kö utanför när vi kommer hit så det är riktigt populärt, säger Matilda Strömberg, kårordförande i Consensus.

Idén att bjuda fattiga studenter på en gratis frukost, precis innan CSN äntligen trillar in, har varit en tradition under de senaste åren.

– Det är en förmån för alla våra medlemmar och ger dem chansen att se vilka vi är och vad vi gör, säger Matilda Strömberg.

Just denna torsdag har ett hundratal hungriga studenter valt att köa för att få ta del av den kostnadsfria frukosten. Det bjuds på varm dryck och mackor, men allra populärast är pankakorna som traditionsenligt serveras med sylt och grädde.

– Ett tag bytte vi till annat, men vi märkte att pankakorna gick bäst så nu finns det pankakor varje gång, säger Matilda Strömberg.

Vid ett av borden i den välfyllda matsalen sitter de tre läkarstudenterna Saga Isaksson, Emma Bengtsson och Matilda Jonasson.

– Det här är jättebra, vi har inte ens lektion i dag, men gick hit ändå, säger Matilda Jonasson.

Favoriten är uppenbar då alla tre har varsin pankaka liggandes på en tallrik framför sig. Att samlas för att äta frukost tillsammans menar de är ett bra initiativ av kåren.

– Det är mysigt att träffas och äta frukost såhär, säger Saga Isaksson.

De har inte tagit tillfället att prata med kåren just den här gången, men kan tänka sig att återkomma på fler frukostar.

– Det är ett vinnande koncept, säger Emma Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cissi Säfström