Ofredade sovande kvinna i buss

Kvinnan låg och sov längst bak i bussen när hon vaknade av att en man tafsade på henne. Nu har den 28-årige mannen åtalats för sexuellt ofredande.

19 maj 2019 10:00

Händelsen inträffade under natten till den 26 april i år ombord på en nattbuss. Bussen befann sig i höjd med Linköping när kvinnan märkte att en man lagt sig bakom henne i sätena längst bak i bussen. Enligt kvinnan tog mannen henne på brösten. Kvinnan, som befann sig i ett tillstånd av chock, förstod först inte vad som hände. När hon insåg vad som just skett bytte hon dock plats.

Innan hon klev av bussen berättade hon för busschauffören om vad som hänt. När bussen stannade i Norrköping kom polis till platsen och den utpekade mannen – som är 28 år gammal – kunde gripas.

– Jag känner mig så jävla kränkt, säger kvinnan i förhör.

28-åringen, som sitter häktad i väntan på rättegång, har i förhör nekat till brott. Han medger att han satt längst bak i bussen men förnekar att han skulle ha ofredat kvinnan på något sätt.

– Det enda som hände var att våra ben kommit åt varandras, det är den enda kontakten som vi har haft.

Till rättegången i Linköpings rättegång har åklagaren kallat två vittnen som pratade med kvinnan. Inget av vittnena såg dock den påstådda händelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa