Nytt hotell mitt i city

Sky Hotel Apartments har tecknat ett avtal med Botrygg om 54 nya hotellägenheter på Kungsgatan. Sedan tidigare pågår bygget på granntomten där NTM Fastigheter uppför 28 lägenheter för Skys räkning.

18 december 2017 18:00

Sky Hotel Apartments är på offensiven i Linköping.

Våren 2019 väntar invigning av de sammanlagt 82 hotellägenheter som byggs i kvarteret Badhuset, med entré från Kungsgatan.

Byggherrar är Botrygg och NTM Fastigheter som var för sig har tecknat ett hyresavtal som löper över 15 år med Sky.

Rummen blir mellan 25 och 35 kvadratmeter stora och kommer att utrustas med en separat köksdel.

– Vi ser ett ökat behov av den här typen av boende där gästen kan bo enstaka nätter, veckor eller under längre perioder, förklarar Skys delägare och vice vd, Mia Langborg Ziherl.

Byggkropparna uppförs intill varandra och kommer att, förutom lägenheterna, innehålla en gemensam frukostmatsal och en reception som bemannas dygnet runt.

– Det blir snarlikt ett traditionellt hotellboende med den skillnaden att resenären har tillgång till ett eget kök, säger Mia Langborg Ziherl.

Efter invigningen på Kungsgatan förfogar Sky över sammanlagt 152 hotellägenheter i Linköping, varav 70 finns i Tornet.

Förutom detta har man ett 80-tal möblerade lägenheter utspridda på olika adresser.

– Vi inviger 23 lägenheter i mars nästa år i Valla Berså utmed Malmslättsvägen, säger Langborg Ziherl och förklarar att man just nu fokuserar på de projekt som pågår, att man inte har några nya avtal i sikte men att dörren för fortsatta satsningar i Linköping kommer att hållas öppen.

Kvarteret Badhuset

Förutom de 28 hotellägenheterna bygger NTM Fastigheter 27 hyresrätter i storleksordningen 1–4 rum och kök samt tre lokaler för kommersiell verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa