Det är fredagen den 16 november som det gäller att vara på tårna för medlemmar i laget som kallar sig för Isteel.

– Vi deltar för att vinna. Inget annat gäller, säger 22-åriga SaamCedighi som pluggar industriell ekonomi på Linköpings universitet.

I laget ingår kurskamraten Herman Eklund, men teamet består också av medlemmar från Lunds tekniska högskola, Linnéuniversitetet och Högskolan i Skövde.

Artikelbild

| En tävling där förstapriset är 250 000 kronor. Det tar Isteel från Linköpings universitet sikte på i mitten av november.

Tävlingen går under namnet "Cre8 – The future" och anordnas på Jernkontoret i Stockholm där åtta studentlag från olika lärosätengör upp om Framtidsstipendiet som är på sammanlagt 400 000 kronor.

Av summan går 250 000 kronor till det vinnande laget.

– Det är jätteroligt att se det stora intresset för tävlingen som startades förra året. Att bjuda in studenter för att bidra med kreativa lösningar på stålindustrins utmaningar berikar oss som bransch och utmanar samtidigt studenterna som deltar, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, i ett pressmeddelande.

SaamCedighi förklarar att laget inte vet vad som väntar på tävlingsdagen.

– Vi kommer inte dit med någon färdig idé. Det handlar nog mer om att hitta kreativa lösningar på de problem som stålindustrin lägger fram för oss där och då, säger han.

Att Isteel sitter inne med en bred kunskapsbank råder inga tvivel om, menar Cedighi vidare.

– Vi kommer in från olika universitet och med olika bakgrunder.

– Det talar till vår fördel.