Nattfotbollen ska räddas med flytt

Skäggetorpshallen är efter en vandalisering i början på året stängd. Det har stoppat FC Ortens nattfotboll på lördagskvällar.

5 april 1918 11:25

Föreningens planerar att tillfälligt flytta till andra lokaler i Rosendalsskolan eller Nygårdsskolan.

–Vandaliseringen skedde på en tid som FC Orten skulle ha haft men inte var på plats. Då tog någon förmodligen sig in i skarven mellan de uthyrda tiderna och ställde till vattenskadan med en brandslang, säger Christina Bond på Kultur och Fritidskontoret.

Anton Juholt från FC Orten uppger att Nattfotbollen inte är i fara men att det är lite oklart när den kommer igång igen.

– Vi får göra om upplägget lite. De nya lokalerna är mycket mindre, förmodligen delar vi upp tiderna åldersmässigt tillsvidare, säger han.

Fastighetsbolagen i Skäggetorp sponsrar, bland andra föreningar, FC Orten.

– Allt föreningsliv i vår stadsdel är bra och vi märker av när Nattfotbollen med runt 100 ungdomar fungerar. Då blir det mindre problem i området, enligt Peter Sarud från fastighetsbolaget Willhem

På samma linje är också Kultur och Fritidskontorets Jan Skogberg.

– Det är en bra verksamhet men det krävs många ledare som ska orka driva runt klubben. Det märktes när ledarna var på semester i början på året.

Ledarförsörjning är ofta ett problem för alla klubbar. För att komma vidare har föreningen ihop med arbetsförmedlingen gjort klart med tre så kallade extra tjänster på heltid för att utveckla administrationen av klubbens olika lag och verksamheten vid matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johnny Gustavsson

Ämnen du kan följa