Musikal, hästshow och lucia i ett

Under lördagen anordnade Linköpings fältrittklubbs ungdomssektion Pionjär sin lite annorlunda luciashow. Klassiska julsånger blandades med teaterstycken, danser och hästhoppning.

9 december 2017 21:21

I flera månader har Pionjärs medlemmar tillsammans med barn och ungdomar som tränar på Smedstad ridsportcenter förberett för luciashowen, i år med temat Mamma Mia.

– Vi har teater, dans, hästnummer och så avslutar vi med ett luciatåg. Hästtjejer brukar vara bra på att dansa, säger Hanna Nilsén, ordförande för Pionjär.

Hanna Nilsén är 16 år och går i gymnasiet. Förutom det rider hon två gånger i veckan, tar hand om en häst och är med och arrangerar luciashowen.

– Man måste lägga ner mycket tid på showen, men i slutändan är det väldigt roligt så det är värt det, säger Hanna Nilsén.

Precis innan showen är det mycket Hanna måste förbereda. Det är runt 30 personer mellan 9 och 22 år som ska framträda inför hundratals personer.

– Förra året var det mellan 300 och 400 i publiken så vi hoppas på det i år igen. Lite nervös är man alltid men jag tror att det kommer att gå bra.

Klockan 16 drar showen igång och i knallrött ljus dansar stora och små till ABBA-klassiker som Mamma Mia och Money money money.

– Det är vi i ungdomssektionen som har gjort och lärt ut alla dansnummer, teaterstycken och hästnummer, säger Hanna Nilsén.

Förutom musiken är det inte mycket som är klassiskt med denna uppsättning av Mamma Mia. Bill, en av de tre pappor som figurerar i musikalen, gillar visst maskeradhoppning och in på scenen kommen hästar som ska hoppa över hinder. Dans- och teaterstyckena bryts även av med sång, tal, och Kadrilj.

– Kadrilj är som ett dressyrprogram där man rider i par, säger Hanna Nilsén.

Sist men inte minst är det dags för Luciatåget som leds av Lucian Agnes Odervall och Luciahästen Codoz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Berg Eidebo

Ämnen du kan följa