Moderatförening stöttar bagare i blockad

På Facebook pågår en insamling till stöd för Ingeborgs bageri. På ett dygn har det kommit in 15 000 kronor från hela landet.

27 mars 2015 13:22

Bakom insamlingen står Fria moderata studentföreningen i Linköping vars ordförande Catarina Kärkkäinen själv tog initiativ till Facebookgruppen.

– Jag startade initiativet för att jag uppfattade att det fanns stort stöd för Ingeborgs bageri utanför länets gränser, säger hon.

Och majoriteten av de insamlade pengarna kommer också från människor som inte bor här. Vid lunchtid på fredagen hade det kommit in närmare 15 000 kronor och sidan hade setts av nästan 9 000 personer.

– Jag hade aldrig förväntat mig ett sånt genomslag. Det är väldigt roligt, säger Catarina Kärkkäinen.

Pengarna som kommer in via uppropet ska gå till att köpa bröd hos Ingeborgs bageri för att dela ut till de tiggare som syns runt om i stan. Och för Fria moderata studentföreningen känns det som ett bra sätt att stötta företaget.

– Det finns många EU-migranter som kämpar för att få mat för dagen.

Catarina Kärkkäinen poängterar att rätten att organisera sig fackligt självklart inte ska kränkas men hon anser att det måste finnas en proportionalitet i de åtgärder som facket vidtar.

– Vi är många som tror på att företag kan bedriva bra verksamhet med justa villkor utan fackets inblandning, säger hon.

Under fredagseftermiddagen ska Catarina Kärkkäinen själv gå och handla bröd för att sedan lämna över det till de EU-migranter hon träffar nere på stan.

Ytterligare en insamling pågår till stöd för bageriet. Bakom det initiativet ligger Liberala partiet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!