Militär kallas in i sökandet

Polisens räddningsledare har nu begärt hjälp från försvaret. Runt 16.30 ska hemvärnet hjälpa till i sökanden efter den spårlöst försvunne 22-åringen.

7 maj 2016 16:00

Ett stort antal poliser började på lördagsförmiddagen söka efter studenten som sedan en fest i tisdags är spårlöst borta.

Hittills har sökandet varit resultatlöst. Polisen har därför bett hemvärnet om hjälp när sökandet på eftermiddagen fokuserades till Vallaskogen och Rydsskogen.

Det område intill Märkesbacken där festen, som kallas Slasquen, hölls och där 22-åringen senast sågs är nu genomsökt.

Patrik Lindström, militär insatschef vid hemvärnet, fanns på plats i Valla med ytterligare två mannar. De väntade på polisen som också deltar i sökandet efter den 22-årige studenten. Huruvida andra grupper, har blivit involverade i sökandet är oklart.

– Den information jag fått är att det än så länge är militär och polis som söker efter killen, säger Patrik Lindström.

Vid 20-tiden på lördagskvällen hade polisen fortfarande inga spår efter den försvunne studenten men uppgav att organisationen Missing People kommer att kopplas in i sökandet under lördagskvällen. Sökningen pågår i både Vallaskogen och Rydsskogen och ska fortsätta till dess att polisen anser att områdena är genomsökta.


LÄS MER: 22-årig student försvunnen


22-åringen har bott i Linköping i tre år. Han har en studentbostad på Studievägen och festade i tisdags kväll i ett mindre skogsområde intill den så kallade Märkesbacken vid universitetet.

Under kvällen försvann 22-åringen och oroliga kamrater hörde av sig till polisen. Även pojkens mamma, som han brukar ha regelbunden sms-kontakt med, har hört av sig.

– Vid 23-tiden på fredagskvällen upprättades en anmälan om försvinnandet, säger vakthavande befäl vid Linköpingspolisen, Mariana Persson.

En stor mängd poliser är involverade i sökandet och får nu alltså militär förstärkning.

– Vi vidgar sökområdet allt eftersom. Det är en stor insats och vi arbetar mycket aktivt, säger vakthavande befäl vid Linköpingspolisen, Mariana Persson.


LÄS MER: TV: Här söker de efter studenten


Det var ett större antal studenter som festade i tisdags. Den försvunne 22-åringen var större delen av tiden tillsammans med sina sex kompisar, som nu hörts av polisen.

Polisen har spårat hans mobiltelefon som fanns i Universitetsområdet, men som inte använts på flera dagar.

22-åringen uppges vara fullt frisk och enligt personer i hans närhet brukar han svara på sms och har inte tidigare hållit sig borta frivilligt under en så pass lång tidsrymd.

Den försvunne studenten är 175–180 centimeter lång och har mörkt kortklippt hår. Vid försvinnandet var han klädd i en brun studentoverall med gula revär.

– Jag uppmanar alla som sett eller vet något att omedelbart ringa polisen på 114 14, säger Mariana Persson.

 

Militär insatschef vid hemvärnet Patrik Lindström fanns på plats i Valla med ytterligare två mannar. De väntade på polisen som också deltar i sökandet efter den 22-årige studenten. Huruvida andra grupper, har blivit involverade i sökandet efter killen är oklart. - Den information jag fått är att det än så länge är militär och polis som söker efter killen, säger Patrik Lindström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!