Man smugglade knark i dvd-fodral

Den 27-årige studenten smugglade, enligt åklagaren, närmare 500 gram amfetamin i dvd-fodral. Men smugglingen upptäcktes av Tullverket.

24 januari 2019 13:00

Den 25 oktober förra året öppnade tullpersonal på Arlanda fyra försändelser som var adresserade till den 27-årige Linköpingsbon. Försändelserna såg ut att innehålla dvd-filmer – men fodralen innehöll inga filmer – utan amfetamin. Totalt hittade Tullverket 495 gram amfetamin samt 0,49 gram kokain i de fyra dvd-fodralen.

Den 1 november i fjol gjorde Tullverket och polisen en husrannsakan i 27-åringens studentbostad i Linköping. I lägenheten hittades anteckningar som tydde på att narkotika hade sålts. Dessutom var en dator i gång som var inloggad på en hemsida som marknadsför narkotika. I lägenheten hittade polisen mindre mängder amfetamin och dopningspreparat. Dessutom hittade polisen 15 stycken falska 50-eurosedlar.

Den 27-årige mannen greps och sitter sedan den 2 november häktad i väntan på rättegång. Han har nu åtalats för bland annat grov narkotikasmuggling, narkotikasmuggling och olovlig befattning med falska pengar.

Åklagaren anser sig även kunna bevisa att 27-åringen beställt narkotika via nätet tidigare. Den 19 augusti förra året ska mannen bland annat ha fått en försändelse som innehöll närmare tio gram heroin.

I förhör har 27-åringen nekat till samtliga brott. Han har dock inte kunnat lämna någon som helst förklaring till hur det kommer sig att försändelserna som innehöll narkotika var adresserade till honom.

Straffet för grov narkotikasmuggling är fängelse i mellan två och sju år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa