Lokalt stod i fokus på Gamejam

På Gamejam får unga lära sig programmering och spelutveckling. Bland annat kan de skapa egna karaktärer och bygga ihop digitala världar, med kreativiteten i fokus.

28 december 2018 20:30

Under fredagen arrangerades Gamejam för första gången på Skylten. Evenemanget är anpassat för unga i åldrarna 6-15, och tanken är att ge dem en introduktion till programmering och spelutveckling. Evenemanget anordnades av kommunen tillsammans med Sigma ITC, och förhoppningen är att väcka upp ett intresse redan i tidig ålder.

Barnen får låna datorer och surfplattor för att köra olika aktiviteter. Bland andra Amanda Sjöqvist, som tillsammans med sin pappa Roine lär sig att programmera.

– Amanda är intresserad av att bli spelutvecklare och då kändes det här som ett bra tillfälle för henne att lära sig mer, berättar Roine Sjöqvist.

Genom stationer med olika spel och program, och med hjälp av personalen påevenemanget får barnen en introduktion till den digitala världen.

– Vi vill uppmuntra till kreativitet och visa att spelutveckling inte bara handlar om programmering. Det handlar också om färg och form, säger Emanuel Nilsson, projektledare för Gamejam.

Något som utmärker Gamejam är att alla spel och program är hämtade lokalt.

– Det ligger helt i linje för oss att lyfta Linköping som spelproducent. Allt på Gamejam ska vara lokalt, säger Emanuel Nilsson.

Förutom att lyfta det lokala har evenemanget också fokus på att spelvärlden ska bli mer jämställd.

– Vi har jobbat mycket med att försöka få med fler tjejer inom spelutveckling och visa att alla är välkomna att vara med, säger Emanuel Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Julia Baylan

Ämnen du kan följa