Andreas Demir är uppvuxen i en entrepenörs- och restaurangfamilj som bland annat driver båda lunchrestaurangerna Brödernas i Mjärdevi och Wahlbecks företagspark. I somras fick han tips om att O’Learys gamla lokaler på Tanneforsgatan var lediga, och ihop med Brödernas-kocken Jimmy Strömberg slog de till utan större betänketid. – Vi gör det vi länge har pratat om. Startar ett ställe där vi lagar maten vi själva tycker om, säger Andreas Demir.
Denna vecka har de börjat riva lokalerna, och han räknar med en total byggtid på cirka åtta veckor. Han hoppas att inte långt efter det kunna öppna Rico, en restaurang med fokus på bra, enkel mat där köttet står i centrum.
– Det är ofta köttkulturen vi själva letar upp när vi är ute och reser. Vi vill visa folk hur man serverar kött på olika sätt runtom i världen, och låta dem upptäcka annorlunda styckdetaljer som man kanske inte normalt äter på restaurang.
Rico blir en del av familjeföretaget med Jimmy Strömberg som kökschef. Inredningen blir en viktig del i upplevelsen. Inget blir kvar från gamla O’Learys.
– Jag brinner för design, så allt ska ner och bort, säger Andreas Demir.
Det låter som att det blir ganska stor skillnad mot Brödernas?
– Ja, de är klassiska svenska lunchrestauranger utan konstigheter. Nu öppnar vi en krog som har öppet 11-03, i alla fall på lördagar, med en helt annan typ av verksamhet. Det blir jättespännande.