Ledberg tillbaka som vinnare

Ledberg är tillbaka som vinnare efter förra helgens förlust. Mycket tack vare Dennis Svensson som nätade fem gånger när Ledberg vann mot Håvslätt 9–2.

16 februari 2019 20:27

Dennis Svensson kan knappt minnas senast han gjorde fem mål i en match.

– Några gånger i juniortiden tror jag. Det har väl blivit tre eller fyra innan i divison 1, säger han efter matchen.

Men inledningen vittnade om att slutresultatet snarare skulle gå i gästernas favör. I tredje minuten fick en knäpptyst publik se bollen lobbas i ribban efter ett straffslag av Ledbergs Emil Jacobsson – och kort därefter gjorde Hovslätt 1-0 genom Viktor Ylenfors.

– Vi är lite segstartade, jag vet inte vad det beror på, säger Svensson om matchstarten.

Men till följd av målet inleddes en stark press från Ledbergspelarena. Snart var kvitteringen från Sebastian Hagberg ett faktum. 1-1 i paus. Sen rann det iväg av bara farten. 1–1 blev 2–1 som snart blev 3–1. Ledberg vann till slut andra perioden med 5–1. I sista perioden faställde Dennis Svensson resultatet 9–2.

– Vi har bra kontroll hela matchen. Vi vet att de vill söka diagonalt och går rakt på kassen. Vi ligger bra i försvaret och när vi bryter bollarna uppstår bra kontringslägen. I sista perioden är det bara att rulla av det. Det kändes aldrig farligt, säger femmmålskytten.

Segern mot Håvslätt innebär att laget på allvar är med i kvalspelsracet.

– Vi har vunnit åtta av de nio senaste matcherna. Vi känner att vi har bra form och den här serien är ju väldigt jämn. Jag tror absolut vi har chans att ta en kvalplats.

Hur ska du fira dina fem mål ikväll då?

– Det blir väl att vara hemma med familjen. Käka lite god mat och bara ta det lugnt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Johansson