Kvinna avbröt våldtäktsförsök på griftegården

I måndags blev en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök på griftegården i Linköping. Polisen söker nu efter ett vittne som avbröt övergreppet.

5 december 2018 15:37

Det var vid 13-tiden i måndags som en ung kvinna blev överfallen av en man när hon befann sig i närheten av Allhelgonakapellet på griftegården vid Malmslättsvägen. Allhelgonkapellet ligger på den norra sidan av griftegården, det vill säga inte långt från Folkungaskolan.

– Överfallet skedde mellan klockan 13.00 och 13.05 i måndags. En kvinna skulle gå genom kyrkogården när hon blev överfallen av en man, säger Sofia Bergman vid Linköpingspolisen.

Polisen vill av utredningsskäl inte gå närmare in på själva brottet men uppger att ett kvinnligt vittne spelade en central roll för att brottet inte fullbordades.

– En kvinna påkallade gärningsmannens uppmärksamhet. Detta fick gärningsmannen att fly från platsen. Tyvärr har vi inte lyckats få tag i vittnet, säger Sofia Bergman.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med det kvinnliga vittnet eftersom hon kan ha värdefulla uppgifter att lämna i utredningen. Sofia Bergman beskriver vittnets utseende på följande sätt:

– Vi tror att hon är i 65-årsåldern och har kort, krulligt, grått hår. Hon bar glasögon och var klädd i en lång, svart kappa och svarta skor.

Polisen uppmanar nu vittnet att snarast kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

– Hon kan fråga efter mig, säger Sofia Bergman.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med något signalement på gärningsmannen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa