Krock i centrala Linköping

Under måndagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en krock i korsningen S:t Larsgatan/Torkelbergsgatan. Sju personer var inblandade i olyckan.

Sju personer var inblandade i olyckan.

Sju personer var inblandade i olyckan.

Foto: Ulrik Svedin

Linköping2019-05-06 19:17

Larmet om krocken inkom klockan 18.54 till SOS Alarm. Räddningstjänsten tog sig till platsen med två räddningsfordon från station Kallerstad.

– Det är en påkörning i sidan. Vi vet inte riktigt varför det har hänt, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Två bilar och sju personer var inblandade i olyckan, och flera ambulanser kallades till platsen. Ingen kom dock till skada i samband med olyckan.

Strax efter olyckan var det svårt att ta sig fram på platsen då räddningsfordonen blockerade korsningen. Vid 19.30 kunde räddningstjänsten lämna platsen och vägen öppnas för trafik.

– Vi har flyttat på bilarna, det var lite trafik där det hände, säger Mikael Kalered.

Polisen kontrollerade alla inblandade i kollisionen och ena bilens förare, en man i 20-årsåldern, misstänks ha orsakat olyckan då han körde mot rött. En polisanmälan om trafikolycka ska upprättas, som fallet alltid är vid beteendebrott i trafiken.

Trafiken påverkades en del i samband med olyckan.
Trafiken påverkades en del i samband med olyckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!