Karin Granbom Ellison nytt FP-kommunalråd i Linköping

Den tidigare riksdagsledamoten Karin Granbom Ellison (FP) blir nytt kommunalråd med ansvar för gymnasieskola och arbetsmarknad.

13 december 2014 11:47

Det har varit en minst sagt turbulent period för Folkpartiet i Linköping. Den 25 november meddelade det tilltänka kommunalrådet Rebecka Gabrielsson att hon avgår efter en förtroendekris. Nyligen tillkännagav kommunalrådet Carina Boberg att hon lämnar partiet i protest mot att Gabrielsson ändå behåller sin plats i kommunfullmäktige.

På ett medlemsmöte på lördagen bestämdes att Karin Granbom Ellison ska bli kommunalråd istället för Rebecka Gabrielsson.
– Jag tycker vi har haft ett fint möte och jag känner ett bra stöd från partiet. Jag ser fram emot att förverkliga det som vi har pratat om i valet, inte minst att bidra till att höja kunskapsresultaten i Linköpings skolor.
Hur ska du åstadkomma det?
– Jag blir ordförande i bildningsnämnden och där finns frågorna kring gymnasiet. Ett viktigt mål är att fler ska fullfölja gymnasiet och det är viktigt att jobba för att läraryrket blir mer attraktivt. 
Hur ska det gå till? Höja lärarnas löner?
– Ja, det handlar bland annat om löner. Men det handlar även om att vi ska ha mer fokus på undervisning. Vi måste också arbeta med arbetsmiljön.
Vad har du för idéer när det gäller Linköpings arbetsmarknad?
– Det är direkt kopplat till utbildningsfrågan. Om fler fullföljer gymnasiet minskar vi ungdomsarbetslösheten. Vi behöver ha utbildningar som leder till jobb. Yrkesutbildningarna och lärlingsutbildningarna behöver vi särskilt arbeta med.
Hur mår Folkpartiet i Linköping efter den turbulens som har varit?
– Det har varit en jobbig period i Folkpartiet. Men jag tycker vi har haft ett bra möte här i dag (läs på lördagen) och jag ser med tillförsikt framåt och att vi ska kunna fokusera mer på politiska diskussioner.
Hur ser du på att Rebecka Gabrielsson ska sitta i kommunfullmäktige?
– Det har jag inga synpunkter kring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!