Kalsonger röjde rånare

De tre män som misstänks ha rånat Ica på Skolgatan i maj fick förhöras många gånger innan de erkände. Under måndagen åtalades de. En av dem avslöjades av att hans kalsonger syntes på övervakningsfilmen.

15 september 2014 16:28

De är 19, 20 och 21 år gamla och fredagen den 23 maj hade de pratat om att råna något. Planerna var lösa och när rånet genomfördes hade de inte ens bestämt hur de skulle fly.

Detta berättade en av dem i det sista förhöret med polisen där han valde att erkänna.

Erkännandet kom dock först efter att polisen konfronterat honom med uppgiften att hans randiga kalsonger fanns på film. Mannens byxor var under rånet nedhasade så att det till och med syntes ett litet hål på kalsongerna och ett par exakt likadana kalsonger – med hål – hittade polisen på balkongen i mannens bostad.

Rånet skedde klockan 18:09 på fredagskvällen och i butiken fanns då 10–12 kunder. Två rånare sprang in, den tredje väntade i en bil. Det enda de fick med sig var cirka 50 trisslotter och tre paket cigaretter. Cigaretterna tappade dock en av rånarna under flykten.

En polispatrull som befann sig i närheten kom fram precis i tid för att hinna få flyktbilen utpekad av ett vittne innan bilen försvann runt ett hörn. Patrullen följde efter och kunde gripa två män, 20 och 21 år gamla.

Den tredje, 19-åringen, berättade senare i förhör att han hade gått hem eftersom flyktplanerna inte varit helt glasklara.

Ytterligare en man, en 21-åring, misstänktes under en period eftersom han ringt till en av de misstänkta under den dag som rånet begicks. Han avfördes dock ur utredningen efter förhör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!