– Inte samtidigt då, men vi har öppet mellan klockan 10 och 15 och räknar med en tillströmning under hela den perioden, säger Roine Carlsson.

Han är entreprenör och grundare av Linköping Loppis, som sedan hösten 2018 regelbundet arrangerar stora loppisar med runt 115 försäljare i Cupolen. Hit kommer mellan 800 och 1200 besökare varje gång.

– Det är en lite begränsad krets som går på loppis. Men vi vill att allmänheten ska nå fenomenet att kunna återanvända saker – och då föddes det här med cityloppis, som redan finns på andra ställen i Sverige. Sankt Larsparken är ett fantastiskt bra ställe, som inte är mitt i promenadstråket men ändå citynära, säger han.

Roine Carlsson brinner för återbruk och miljötänk. Han ser att allt fler unga östgötar väljer second hand före sprillans nya prylar och kläder.

– Vi har ju haft en ganska bra grön våg ett tag, som exempel blev årets julklapp att återbruka. Men en del är oroliga för att köpa begagnat, jag tror det handlar om en vana som den unga publiken har men som medelålders, som mig, inte har.

Unikt för Roines loppisar är att han uppmanar östgötska producenter, hantverkare och odlare att slå upp sin försäljning bland loppisborden.

– Det är lite samma tanke, med återbruk och miljö. Vi ser det lite i Cupolen nu men det får gärna öka, säger han.

Datum för loppisarna i Sankt Larsparken är lördagarna 25 maj, 15 juni, 6 juli och 31 augusti.

– Lördagar är för att hitta attraktionen till publiken. Det är den absolut bästa dagen när det gäller city.