Jakten på våldtäktsmannen fortsätter

Polisen har ännu ingen misstänkt för överfallsvåldtäkten i Ryd. Nu har gärningsmannaprofilgruppen i Stockholm kopplats in på fallet.

31 januari 2017 10:20

Det var torsdagen den 12 januari, mellan klockan 20 och 21, som en kvinna blev överfallen i Rydskogen. En våldtäktsman överföll henne i närheten av vändhållplatsen för busslinje 3. I samband med övergreppet blev kvinnan så svårt misshandlad att hon tillfälligt förlorade medvetandet. Hon åsamkades bland annat en hjärnskakning. Polisen fick kännedom om det inträffade vid 23.30-tiden samma kväll. Polisen har sedan dess arbetet aktivt med fallet.

– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade. Men vi har ännu ingen person som är skäligen misstänkt, säger kommissarie Daniel Axelsson.

Polisens gärningsmannaprofilgrupp i Stockholm har nu kopplats in på fallet.

– Vi har lämnat över vårt material till gruppen och hoppas att de ska kunna hjälpa oss. Gruppen kan ge oss uppslag kring vilken typ av person det är vi söker.

Gärningsmannaprofilgruppen, som består av kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare, reser runt i hela landet och hjälper till med utredningar av grova våldsbrott. Gruppen hjälper till i särskilt komplicerade utredningar.

Parallellt med gärningsmannaprofilgruppens insats arbetar Linköpingspolisen med en kartläggning av tidigare sexualbrott.

– Vi kartlägger tidigare sexualbrott som skett i det här området. Vi tittar på tillvägagångssätt, säger Daniel Axelsson.

Har ni hittat några likheter?

– Ja, det finns saker som vi är intresserade av, så mycket kan jag säga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa