Inge Öhammar stänger butiken

Sen 1961 har Öhammars funnits i samma lokal. Nu vill Inge Öhammar gå i pension, därför säljer han ut och stänger.

21 augusti 2014 10:40

Allt är planerat in i minsta detalj. Egentligen började han dra ner på inköp redan för ett par år sen för att kunna stänga utan att stå med alltför stort lager. Men nu är det rea. Minst 30 procent rabatt ger han och sista oktober måste lokalen vara tom.

– Jag har verkligen bränt alla broar, allt är uppsagt, lokalen, telefonen – allt. Det är i allra högsta grad en ordnad avveckling, säger han.

Han har fullt upp i butiken när Corren besöker honom. Kunderna strömmar in för att fynda fiskegrejer. Rea på kläder är det ofta, men rea på drag och fiskerullar inträffar inte varje dag.

För att klara av det har två av hans före detta anställda kommit förbi för att hjälpa. Erik Nilsson slutade egentligen i oktober förra året och flyttade till Östersund.

– Men kom jag tillbaka. Jag har semester från mitt nya jobb, säger han samtidigt som han säljer en ryggsäck.

Alternativet att sälja hela rörelsen istället för att lägga ner har Inge Öhammar valt bort.

– Den tanken fanns, men jag tror att det här ger bättre ekonomiskt utfall. Jag har förberett det här på så sätt att jag successivt minskat lagret.

Dessutom vill han ha kvar sitt aktiebolag. Han vill absolut fortsätta slipa skridskor i vinter och funderar på att hyra en mindre lokal för det. Han är trots allt bara 60 år och vill inte sluta jobba helt.

Han vill bara slippa ifrån arbete sex dagar i veckan.

– Sista året har jag varit ensam, helt utan anställda, och det blir för mycket.

Det som eventuellt finns kvar den dag det är dags att lämna ifrån sig nyckeln tänker han skänka bort till Röda Korset. Därefter får lokalen byta hyresgäst för första gången sen huset byggdes.

Den som vill hitta Inge Öhammar efter siste oktober får leta upp hans hemsida. Han tänker fortfarande ta hand om reklamationer och reparationer.

Öhammars Fiske och Uteliv

Birger Öhammar grundade företaget 1958 och sen 1961 har butiken legat på samma plats längst ner på Nygatan. Sonen Inge Öhammar som nu stänger är en hängiven sportfiskare och friluftsmänniska.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson