Hotellet med ett väldigt udda rum

Vad sägs om att övernatta på ett logement med våningssängar och plåtskåp? Nu byggs ett hotell där det kan bli verklighet.

14 september 2018 16:01

Sedan regementet lades ner har Livgrenadjärmässen fungerat som fest- och konferensanläggning. Nu byggs de två nedersta våningarna om till hotell med 15 dubbelrum – och ett logement med tre klassiska våningssängar i järn.

– Jag har slagit vad med bekanta. De hävdar att ingen som gjort lumpen vill bo så. Jag tror att det blir vårt mest uthyrda rum, säger mässdirektör Anna Wallentinsson.

Resten av rummen får också anknytning till stadens regementen, med militärhistoriska inredningsdetaljer.

– Gästerna kommer dessutom att kunna tävla med varandra i militär femkamp, berättar Wallentinsson.

Tillsammans med Magnus Hallberg från bolagsstyrelsen tog hon på fredagen ett symboliskt spadtag – med militära fältspadar förstås, och till tonerna av Folkungasextettens militärmarscher.

– Under de 55 år som vi bedrev utbildning här hade vi 20 miljoner övernattningar. Så många blir det kanske inte i hotellet, men vi hoppas på väldigt många, sade Hallberg.

I publiken syntes flera militära Linköpingskändisar. Torbjörn Tillman, regementschef på I4 1991–95, är fortfarande upprörd över att regementet lades ner 1997.

– Jag trodde aldrig att de skulle ge sig på I4. Men jag är tacksam över den här satsningen, sade Tillman och avslöjade att han redan bokat rum till en militär återträff i vår.

Hans föregångare på regementschefsposten, Lars-Erik Widman, var också på plats.

– Tack vare Livgrenadjärmässen lever regementets själ vidare, sade han.

Hotellet ska stå klart i slutet av april och arbetet utförs av Kron & Karlsson. De två översta våningarna förblir festvåningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin

Ämnen du kan följa