Hon blir Correns nya publisher

Vid årsskiftet tillträder Anna Lindberg, 40, som publisher, chefredaktör och ansvarig utgivare på Corren. Hon tar över efter Charlotta Friborg som går vidare till Upsala nya tidning.

10 november 2014 09:50

Hon må vara ung, men är långt ifrån ny i branschen. De senaste 15 åren har hon som hon själv uttrycker det "harvat runt" på en rad olika medietjänster.

– Jag har absolut inte gjort kometkarriär. Jag känner mig redo att ta mig an det här, säger Anna Lindberg.

Bland annat har hon under en femårsperiod varit webbchef på Corren och därefter varit tidningens nöjes- och bilageredaktör. Senast kommer hon från en tjänst som medieutvecklare inom NTM-koncernen.
Anna Lindberg ledde även 24Correns och 24NT:s gemensamma partiledarintervjuer inför valet.
Så här säger hon om att återvända till Corren:

– Det känns jättebra. Jag har alltid trivts jättebra på Corren. Det finns hög ambitionsnivå och ett stort hjärta för Linköping och vår region. Det tycker jag väldigt mycket om.

Frågan kom för fyra veckor sedan och Anna Lindberg bestämde sig efter en vecka. Just hennes djupa, digitala kunskaper tycker hon själv är en av hennes främsta styrkor.

– Jag har alltid älskat internet och känt mig väldigt hemma i den digitala världen. Jag har en stark drivkraft att hänga online, det är väldigt berikande för mig, säger Anna Lindberg.

Samtidigt påpekar hon att både papperstidningen och tv-kanalen är minst lika viktiga.

Vad har du för strategi för att hantera den pågående mediekrisen?

– Jag vill börja med att lyssna in vad Correns personal har att säga om nutiden, framtiden och vårt uppdrag i lokalsamhället. Jag kan inte ensam ta Corren genom en strukturell kris, det måste vi göra tillsammans, säger Anna Lindberg.

Tar du över rodret på ett sjunkande skepp?

– Nej, vi är inte på väg att sjunka, möjligtvis anpassar vi våra båtmotorer. Det finns ett oerhört behov av det vi står för. Däremot ser jag att vi är inne i en tid som kräver förändring. Jag tänker inte ge upp så lätt. Det finns otroligt mycket möjligheter i det digitala, säger Anna Lindberg.

Vad kan läsarna förvänta sig av dig?

– Jag vill inte för tidigt komma med en regeringsförklaring, men vi ska fortsätta vara en stark röst för det här samhället och människorna som lever här, säger Anna Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!