Hittade dynamit vid rivning

Ett dynamitfynd gjordes i samband med att en byggnad skulle rivas i Skeda Udde under tisdagen.

11 april 2017 20:23

Under tisdagen gjordes ett oväntat fynd när en byggnad skulle rivas i Skeda Udde. Bakom byggnaden fanns det som fastighetsägare och entreprenörer trodde var en stängd och låst jordkällare. Här hittades ett antal dynamitstavar.

Vid närmare efterforskningar kunde det konstateras att jordkällaren varit en sprängämnesförvaring under den tid då en lanthandel sålde dynamit. Det här var på 1950-60-talet. Samtidigt visade det sig vid en kontroll från polisen att det inte fanns några tändhattar på dynamiten. Det gjorde den ofarlig.

Polisen kontaktade Nationella bombskyddet som beslutade att dynamiten skulle ligga kvar tills dess att de kunde komma och ta hand om det.

Under förmiddagen på onsdagen beräknar de vara på plats för att hämta dynamiten. Polisen i länet har haft bevakning på platsen där dynamiten ligger så att ingen ombehörig kommer i kontakt med den.

Uppdatering 13:25 Polisens nationella bombskydd har nu varit på platsen och hämtat sprängmedlet, som förs bort för destruktion. Det finns ingen misstanke om brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa