Här ska barnen klättra på väggarna

Studsa över hinder, klättra på väggarna eller kasta sig ut i ett gigantiskt skumgummihav, är ingen lek för de barn som provar på parkour. Det är en livsstil.

6 juli 2015 17:09

För andra året i rad hålls parkourlägret för barn och ungdomar i T1 hallen i Linköping.

– I måndags då lägret började var första gången jag provade parkour. Det var kul. Vi gick i skumgummihavet och jag överlevde, säger Louis Hachette 6 år gammal.

Andreas Jakobsson är en av de fyra ledarna som håller i träningen.

– Vissa kallar det sport, andra livsstil. Oavsett hur man definierar det så vill jag visa barnen något utöver det vanliga. Jag vill visa att det finns andra alternativ än fotboll och hockey, säger Andreas Jakobsson.

Att utöva parkour innebär att ta sig från en punkt till en annan så snabbt och effektivt som möjligt och med enbart kroppen som verktyg. Oftast över någon form av hinderbana..

– Du tränar både kropp och sinne. Du lär dig komma över rädslor och att ta dig över fysiska så väl som psykiska hinder. Det är fantastiskt att lyckas vända barnen från: "jag kan inte" till "jag kan", säger Andreas Jakobsson.

– Det bästa är att du kan köra parkour var som helst. Du behöver exempelvis ingen fotbollsplan, säger lägerdeltagare Malte Lindeberg 15 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!