Här får stan en ny idrottshall

En ny idrottshall ska byggas i Ebbepark. Det blir gym, friskvårdsanläggning och en fullstor bollplan med läktare.

11 maj 2016 05:30

Ebbepark (tidigare Wahlbecks) står inför en total omvandling. Kommunala Sankt Kors ska tillsammans med Stångåstaden exploatera det åtta hektar stora området. 600 lägenheter ska byggas och företagsytan fördubblas från 30 000 till 60 000 kvadratmeter.

– En del hus är i dåligt skick och ska rivas. Andra renoverar vi, berättar Sankt Kors vd Johan Kristiansson.

I slutet av året räknar Kristiansson med att kunna sätta spaden i jorden för etapp 1, närmast Westmansgatan. Här ska sex hus byggas, varav det största bland annat ska innehålla den nya idrottshallen.

– Hallen blir på 2 500–3 000 kvadratmeter. Det blir en fullstor bollplan med läktare och vi kommer också ha gym och friskvårdsanläggning, berättar Pia Carlsson som är verksamhetschef på Campushallen.

Campushallen ligger vid universitetet och är Linköpings största träningsanläggning. Den planerade anläggningen i Ebbepark ska fungera som ett citynära komplement till Campushallen, förklarar Pia Carlsson.

– Vi är trångbodda i Campushallen och vi vill utöka och bredda vår verksamhet. Läget i Ebbepark blir perfekt för oss. Hallen kommer också att kunna utnyttjas för mässor och event, säger hon.

Johan Kristiansson räknar med att det kommer att ta 3-4 år innan bygget är klart. Först ska ett underjordiskt garage byggas på hela tomten.

Sammanlagt har Sankt Kors budgeterat 1,6 miljarder kronor för Ebbepark.

– Det är egentligen en för stor investering för ett så litet bolag. Men vi har sålt en del och lagt undan pengar. Resten kan vi lånefinansiera, säger Johan Kristiansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin