Här byggs 200 nya lägenheter

Gamla brandstationsområdet i Tannefors blir nu ett minne blott. JM har börjat rivningen som krävt en hel del förarbete i form av sanering.

23 februari 2016 12:15

Just nu är rivning i full gång utmed Nya Tanneforsvägen. Senare kommer det att fortsätta med rivningen av brandstationens vagnshall utmed Klövergatan.

Det är byggföretaget JM som äger marken och ska, när allt är klart, ha byggt tvåhundra lägenheter på den gamla brandstationstomten.

Men det har varit några turer innan företaget kommit så här långt. Det krävdes ändringar i detaljplanen för att kunna bygga fler och högre hus. Strandskyddet mot Stångån också varit föremål för diskussioner.

Men just nu är det etapp 1 som har inletts. I måndags påbörjades rivningen men det har krävts en del arbete innan grävskopor och kranar får göra sitt.

– Innan vi kom så här långt så har vi sanerat hela fasaden och handplockat ner den, bit för bit, berättar Stefan Piehl, arbetschef på JM, Linköping.

Orsaken till det arbetet, som tagit tre veckor, beror på att fasaden har innehållit asbest.

I det här första läget är det 62 bostadsrätter som ska byggas. Från ettor till fyror och de beräknas vara inflyttningklara sent 2018. Själva byggstarten beräknas till slutet av året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Ekstedt