Här bygger man 47 nya bostäder

Botrygg bygger nu ytterligare 47 bostäder vid Brokindsleden. På onsdagen togs det första symboliska spadtaget.

28 september 2016 15:00

Två hus ska uppföras med inflyttning nästa höst, ett punkthus och ett lägre, avlångt så kallat lamellhus med sammanlagt 35 bostadsrätter. Senare byggs också 12 radhus i området, som Botrygg räknar till Duvkullen men som många Linköpingsbor nog skulle kalla Ekhaga.

Här låg landstingets behandlingshem Ekhaga, som rivits successivt sedan Botrygg köpte det 2005. I maj i år försvann den sista gamla byggnaden, det stora huset där postsorteringen höll till.

Blivande bostadsrättsköpare var inbjudna till spadtaget. Hasse Karlsson är en av dem:

– Vi har bott i Berga sedan 1973, men tyckte att det är dags att flytta till något nytt och fräscht. Det här verkar vara ett väldigt trevligt område med båda stora och små hus. Det är nära till Ekholmens centrum och här finns bra bussförbindelser den dag man blir för gammal för att köra bil. Men det jag framför allt föll för var de stora, inglasade balkongerna.

Fredrik Berggren, arbetschef på Botrygg, var också på plats. Han berättar att han växte upp ett stenkast bort, på kullen vid Brokindsleden.

– Det är jättekul att vara tillbaka i området. Nu får jag gräva lite större gropar än vad jag gjorde här som barn, säger han och skrattar.

Tidigare har Botrygg byggt skola, förskola, äldreboende, 24 småhus och två punkthus med 38 bostadsrätter i området. Så småningom planeras också ett stort hus med 60–80 bostäder vid korsningen Brokindsleden/Ålerydsvägen, men där pågår fortfarande ett detaljplanearbete.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin