Onlinekiosk kör ut kvällsmys

Linköpings första onlinekiosk rullar nu på vägarna. Jasmine Taslim kör ut allt från läsk och chips till cigaretter och läkemedel på kvällar och nätter.

29 april 2015 16:25

– Det finns ett stort intresse och beställningarna ökar hela tiden, säger hon.

Idén föddes redan för tio år sedan i Dubai, där det gick att få ett paket cigaretter hem till dörren tillsammans med kvällspizzan. Men det var först när Jasmine Taslim återvände hem till Linköping efter att ha bott i Stockholm som den blev verklighet.

– När jag var gravid i Stockholm och inte orkade gå ut, hittade jag en som gjorde samma grej. Det fanns även i Örebro, men inte i Linköping.

I november förra året startade onlinekiosken Östgöta nattexpress. Som namnet antyder är tanken att hela länet ska omfattas på sikt, men eftersom Jasmine Taslim själv kör ut beställningarna är det än så länge bara Linköping som gäller.

– Min partner är utomlands, så jag får mycket hjälp från mamma när det gäller att passa min dotter.

Hur ser de typiska kunderna ut?

– 18–25 år, något fler killar än tjejer, som vill ha tobak, läsk och snacks. Det överraskade mig, men framför allt är det innerstadsbor som beställer på vardagar när de är trötta. Inte de som festar på helgerna.

En del av varorna finns hemma medan tobak på grund av rånrisken alltid köps på väg till kunderna. Jasmine Taslim är också noga med att kolla upp dem som ringer innan hon åker. Hennes verksamhet har precis kommit igång efter ett uppehåll under våren och sortimentet utökats med matvaror. Går det bra ska företaget anställa och hålla öppet längre på nätterna.

– Kan det här bidra till fler jobb åt unga är det bara positivt.

Det finns även andra företag som säljer och kör ut liknande varor i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alexander Hellgren