Här är frisören som aldrig får skäll

Tassarna snyggas till. Kroppen också. Och som slutkläm fixas öronen och huvudet. Felicia Uhre, 20 år, får knappast skäll för behandlingen...

12 juli 2018 20:00

Med lånade pengar av mamma och pappa har Felicia Uhre utbildat sig till hundfrisör.

– Jag har pluggat i Vimmerby, en vecka i månaden under ett års tid. Jag har bara några dagar kvar av kursen, sedan blir jag diplomerad, säger Felicia som nyligen öppnat salong på Westmansgatan i Linköping.

Det mesta går i rosa som är en favoritfärg.

Två klippstationer, trimmers, saxar, fönapparater i olika storlekar och ett särskilt rum där jyckarna badas, efter att gått igenom den första grovklippningen.

– Jag delar upp det på det sättet. Behandlingen avslutas med att jag finklipper dem. Det blir bäst då, säger Felicia som efter att ha hyrt en plats hos en annan i branschen bestämde sig för att starta eget.

Det är en dröm som gått i uppfyllelse, menar den unga hundfrisören.

– Jag har världens bästa jobb. Att äga en hund är som att ha ett omänskligt barn. De busar och ställer till med småhyss mest hela tiden, säger Felicia och berättar bakgrunden till yrkesvalet:

– Jag hade en långhårig hund för några år sedan och bestämde mig för att köpa en trimmer och klippa den. Efterhand blev det mer klippgrejer och till slut var jag fast. Helsåld, skulle man kunna säga.

Blandrashunden Kajsa var första kunden på Westmansgatan.

Klipptiden och stunden i badkaret landade på omkring två timmar.

– Jag räknar med att klara av mellan två och fyra hundar per dag. Det hänger förstås på hur långhåriga de är. Jag är noga och vill göra ett så bra jobb som möjligt, förklarar Felicia och blåser liv i fönen för att fixa det sista med Kajsas huvud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa