Förundrade utrop hörs utanför Ronald McDonald hus när Louise e Chatteli rider in på hästen Hannibal, utklädd till häxa påsken till ära.

– De tycker att det är så häftigt, speciellt när jag har de här kläderna på mig, säger hästbeteendevetaren Louise e Chatteli.

I över ett år har Louise rest runt tillsammans med sina tre medarbetare och hunden Chip, kaninen Lillefot och hästen Hannibal.

Artikelbild

| Hannibal har lärt sig att folkmassor betyder mat.

– Syftet är att sprida glädje. Jag har någonting som jag kan dela med mig av, säger Louise.

Efter entrén får barnen ställa frågor till Hannibal, som nickar eller skakar på huvudet till svar. Sedan är det dags att gosa med djuren, mata dem eller ta en ridtur.

– Det bästa är att se vändningen. Barnen mår kanske inte så bra innan vi kommer hit, men det dröjer inte länge innan de lever i nuet med djuren.

Hadel Falyoon är ensamstående mamma till dottern Maresa och sonen Humam, som diagnostiserades med cancer för sju månader sedan. Humam mår dåligt av cellgiftsbehandlingen och orkar inte ta sig ut till besöket, men lillasyster Maresa springer mellan Chip och Lillefot.

Artikelbild

| Louise e Chatteli har egna upplevelser av närstående med cancer. "Även om de inte är här längre så ser de mig tror jag. Därför känns det extra kul".

– I dag träffade jag en kurator med min dotter för att hon var så ledsen, nu är hon jätteglad. Titta på henne!

Hadel och hennes familj bor på Ronald McDonald hus då sonen måste vara på sjukhuset när han får cellgifter. Han är 13 år.

Artikelbild

| "Kaninen och hunden är mina favoriter. Man får hålla i kaninen" berättar Maresa Falyoon.

– Jag försöker kämpa. I början grät jag hela tiden. Men jag måste ta hand om mina barn, säger Hadel.

Louise e Chatteli och Hannibal ska under påskveckan resa från Linköping till Uppsala på sjukhusbesök. Senast de var på turné var i julas.

Artikelbild

| Till vardags bor Louise e Chatteli tillsammans med Chip, Lillefot och Hannibal på en gård i Södertälje.

– Vi har valt att hålla oss till högtiderna så att vi kan besöka barn som tvingas vara kvar under storhelgerna. Kommer vi hit så händer det någonting extra här också.

Louise och hennes häxor arbetar ideellt med projektet.

Artikelbild

| Nova Collin var en av de första att testrida Hannibal.

– Det är jättekul att göra det här, det lever man på länge. Alla såg glada och nöjda ut i dag.

Ebbot Svaleng är en minst sagt nöjd besökare, trots att han fick huvudet fullt av morotsbitar när han ställde sig under en tuggande Hannibal.

Artikelbild

| Ebbot Svaleng ville inte rikgit säga hejdå till Hannibal. Här med pappan Dennis Svaleng.

– Det är inte ofta man ser Ebbot såhär glad, säger pappa Dennis Svaleng.

Dennis och Evelina Svaleng har bott på Ronald McDonalds hus tillsammans med barnen Ebbot, Louie och Lorentz i sju veckor. Anledningen är att Lorentz föddes i vecka 25.

Artikelbild

| Hästen Hannibal, hunden Chip och kaninen Lillefot var alla på plats för att olika barn tycker om olika djur, berättar Louise.

– De har gjort en hjärtoperation och nu ser det bra ut. Det är superskönt, säger Dennis Svaleng.