Han ska söka kärleken – i tv

Rolig. Musikalisk. Fötterna på jorden. En inbiten ungkarl med ett stort engagemang i Missionskyrkan. Där har ni Andreas Sjöberg, mjölkbonde i Ydre som deltar i årets Bonde söker fru.

31 mars 2016 20:00

Den 11 april sänds det första programmet, då de nio kandidaterna presenteras. Sedan hoppas Andreas att breven ska ramla in i en strid ström till programledare Linda Lindorff.

34-årige Andreas driver en mjölkgård med drygt 200 djur och två anställda i Ydre. Goda vänner skickade in honom som kandidat till programmet.

Hur reagerade du?

– Jag har haft som en princip att "så ska man väl inte behöva göra", men nu är ju alla vänner stadgade så det börjar bli dags för mig också.

Hur var den första inspelningen?

– Ha ha. Ja du, där ska man sitta i halmen, le och ha en kalv i knät samtidigt som man ska beskriva hur det känns att vara kär. Inte jätteenkelt direkt. Tv-teamet var lite luriga och sa "säg så här, det låter bra".

Är du nervös?

– Nej, jag har inte funderat så mycket utan tar det som det kommer. Ju mer avslappnad jag är desto mer av mig själv kommer fram i rutan. Jag ser mer den där veckan som den första semestern på evigheter, men visst längtar jag efter kärlek. Självklart.

Du jobbar ofta 04–22. Hinner du med någon fru?

– Det går inte att ställa om blixtsnabbt, men jag är beredd på en långsiktig förändring. Låt oss säga att det tar ett halvår att ställa om verksamheten. Just nu jobbar jag så mycket för att inget annat pockar på uppmärksamhet. Jobb, hobby och fritid går ihop.

Hur engagerad är du i Missionskyrkan?

– Jag är där så mycket jag hinner, är tonårsledare, deltar i kören och spelar. Det är viktigt att min blivande fru har en god relation till kyrkan. Det blir krångligt om hon är ateist, eftersom mycket av min värdegrund vilar i den kristna tron.

Vill du att en blivande fru också ska jobba på gården?

– Hon får göra precis vad hon vill, men självklart underlättas vårt gemensamma liv om vi ska bort och hon då kan hjälpa mig att bli klar tidigare. Hon behöver inte tycka att det är skitkul att mjölka, men bör förstås tycka om kor och landet.

Har du någon strategi om du blir en av de utvalda som TV4 ska följa?

– Ja, jag ska lägga mycket energi på själva breven. Där går att utläsa mycket. Vilken stil hon har, om hon kan vara självironisk och har distans till sig själv. Jag vill absolut inte få hit någon som är tråkig! Humor är A och O. Åldern däremot är mindre viktigt. Huvudsaken är att vi är på samma mentala nivå.

Finns det en föreställning om att troende människor är tråkiga?

– O ja. Jag kan dra mig för att berätta om min tro eftersom många människor stämplar en som trist då. Det är lätt att bli uträknad bara av att man till exempel inte dricker alkohol.

Här är alla bönder

Per Sundin, 56 år, får- och skogsbonde från Västanede i Jämtland Per är en jämtländsk karlakarl med glimten i ögat! Han har nära till skratt och är en dansant herre som hoppas hitta en kvinna som är jordnära och social. Per har två vuxna barn.

– Jag har ju på nära håll sett att Bonde söker fru faktiskt kan förändra livet och man kan hitta sin själsfrände, som Hanna och Stefan gjort. Det är ju det man själv drömmer om såklart, säger Per.

Erik och Oscar Dieden, 38 år, köttbönder från Katrineholm i Södermanland. Tvillingarna Erik och Oscar bor i varsitt hus på gården i Skalltorp och är båda utbildade ingenjörer. Erik är en hejare på att snickra, medan Oscar är väldigt djurintresserad samt tycker om historia.

– Vi båda känner nog att det är dags att ge kärleken en chans, säger Erik.

– Precis. Men vi får hoppas att vi inte faller för samma tjej…, fyller Oscar i.

Jennifer Erlandsson, 33 år, hästbonde från Slöinge i Halland. Jennifer bor i Slöinge i Halland, men hon är allt annat än slö – det här rödhåriga yrvädret är det fart i! Jennifer längtar efter att bli kär och hoppas träffa en självständig och trygg man med en rejäl dos humor. Hon har en treårig dotter.

– Jag är trött på att ha fredagsdejt med min häst. Jag vill bli kär. Det är dags att träffa rätt man, säger Jennifer.

Erik Bäckman, 21 år, får- och grisbonde från Dannäs i Småland. Erik bor på gården han köpt själv – tack vare sin entreprenörsanda startade Erik nämligen sin egna entreprenad på gymnasiet. Trots sin unga ålder vill han bli kär och skaffa familj och han vill helst träffa en kvinna som är lite äldre än han själv.

– Jag vet att jag är ung men jag är säker. Jag är ju lillgammal av mig och jag vill gärna träffa kvinnan i mitt liv och starta min egen familj, säger Erik.

Andreas Sjöberg, 34 år, mjölkbonde från Ydre i Östergötland. Andreas är charmig som få och en riktig musikbegåvning som både sjunger och spelar i Missionskyrkan, där han också är ungdomsledare. Han har en kristen tro och hoppas hitta en kvinna som delar den att skaffa familj tillsammans med.

– Jag längtar ju efter kärleken så förhoppningsvis hör kvinnan i mitt liv av sig till programmet så vi ses i sommar, säger Andreas.

Sigrid Bergåkra, 43 år, hästbonde från Söromåsen i Hälsingland. Sigrid är entreprenör, trebarnsmamma och har tidigare arbetat som modell. Hon reser gärna, både inom hästsporten och privat, tycker om ett aktivt liv och hoppas träffa en trygg och harmonisk man med humor som uppskattar djur och natur.

– Jag drömmer om att träffa mannen med stort M. Jag behöver ingen riddare på en vit springare, det finns det gott om – jag vill träffa någon som får mitt hjärta att slå extra fort, säger Sigrid.

Nils Oredsson, 51 år, skogsbonde från Arkelstorp i Skåne. Nils gillar att jaga och resa – gärna till Italien och med någon äventyrlig ingrediens (han har nyligen bestigit Kebenekaise!). Han drömmer om att återupptäcka kärleken och passionen inom sig. Nils har tre vuxna barn och fyra barnbarn.

– Jag vill gärna dela livet med någon. Mitt nästa mål är att vandra inkaleden och det vore fantastiskt att få sällskap på den resan, säger Nils.

Joakim Torstensson, 35 år, skogsbonde från Ullared i Halland. Joakim är renoveringsproffset som får Byggare Bob att blekna, hans vackra gård Ekhuset är som taget ur ett magasin. Han hoppas hitta en självständig och spontan kvinna som uppskattar både storstadspuls och det lugna livet på landet.

– Jag är ju en korsning av en skogsmulle och ja, Ernst Kirchsteiger haha! Jag hoppas min framtida fru är sugen på en karl som älskar att fixa hemma och faktiskt vet var åtminstone han tycker skåpet ska stå, säger Joakim. (TV4)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Glenning