Han blir ambassadör för skolan

Den framgångsrike kompositören Ludwig Göransson blir ambassadör för Kulturskolan.

20 februari 2019 19:17

Ludwig Göransson har nyligen fått både svensk Grammis och amerikanska Grammys. I helgen har han chans att vinna en Oscar för sin filmmusik till "Black Panther". Nu har Kulturskolan i Linköping – där kompositören själv har studerat – fått Ludwig att agera musikalisk ambassadör för verksamheten, vilket Sveriges Radio var först att berätta om.

– Det här ligger i sin linda, men uppdraget blir inte betungande för Ludwig. I och med det här får vi rätt att använda hans namn i marknadsföringssyfte, säger rektor Anders Johansson.

Kulturskolan planerar en intervju med Ludwig om hans upplevelser av tiden på skolan. Anders Johansson när också en förhoppning om att få till ett besök i samband med att Kulturskolan fyller 70 år i år.

– Vi får se om vi kan ordna något. Skolan kan inte betala resan från Los Angeles till Linköping, men kanske går det att ordna när han är hemma i staden, säger Anders Johansson.

Hur ser söktrycket ut för skolan? Har ni så många elever som ni vill ha?

– Vi har gott om elever, men vi måste arbeta aktivt med marknadsföring eftersom det finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter för ungdomarna. Att Ludwig blir ambassadör är ett steg i rätt riktning, säger Anders Johansson.

Många av Kulturskolans elever går vidare på något sätt.

– Vissa blir stora som Winnerbäck eller Göransson, men vi har även elever som blivit influencers, dansare, operasångare och instrumentalister. Vi ska dra nytta av våra duktiga alumner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Glenning Ströberg