Hallberg: Mycket tråkigt att sluta

Utbildningsdirektör Anne Hallberg avslutar sin tjänst i Linköping av privata skäl. Beslutet har ingen koppling till uppdraget, beskriver hon.

24 maj 2019 21:00

Under onsdagen meddelade utbildningsdirektör Anne Hallberg, chef för utbildningsförvaltningens 6 000 anställda, via kommundirektören Paul Håkansson att hon lämnar sitt jobb. Till kommunens kommunikationsavdelning sa Hallberg också att hon avslutar sin tjänst i Linköping av personliga skäl.

Då vi nu fått kontakt med Anne Hallberg förklarar hon att skälen inte är kopplade till förutsättningar eller händelser som har med uppdraget som utbildningsdirektör att göra.

Anne Hallberg vill inte bli intervjuad på telefon utan vill svara på frågor skriftligt. Hon skriver att ”saker händer och livet går inte alltid att förutspå. Mycket tråkigt att sluta men jag måste prioritera annat idag”.

Enligt uppgift från kommunen arbetar Anne Hallberg på uppdrag av kommundirektören under uppsägningstiden. Paul Håkansson sa i en intervju med oss på onsdagen att hon inte har förutsättningar att fullfölja uppdraget som utbildningsdirektör. På frågan om Anne Hallberg instämmer i det svarar hon: ”Ja, då beslutet är helt kopplat till en privat situation.”

Hallberg säger också att det inte finns några skilda uppfattningar mellan henne och kommunledning eller politiska företrädare om hur uppdraget som utbildningsdirektör ska utföras: ”Nej, absolut inte, vi har en helt gemensam uppfattning och linje”.

Anne Hallberg rekryterades till Linköping 2017 från ett jobb som kommunchef i Aneby. Hon räknar nu med att söka jobb söderut. Tor Andersson är tillförordnad utbildningsdirektör tills en ersättare rekryterats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Eriksen

Ämnen du kan följa