Greps utanför båtklubb – kan utvisas

Tre män, som anklagas för att ha försökt att stjäla en båtmotor värd 160 000 kronor, bör utvisas ur landet. Det anser åklagaren.

11 juni 2019 22:00

Under natten till den 24 maj i år fick en båtägare ett larm som indikerade att någon var i färd med att stjäla hans båtmotor. Båten låg förtöjd vid Viggeby båtklubb i sjön Järnlunden.

Polisen åkte mot Viggeby naturreservat – och mötte en bil som stoppades. I bilen färdades tre män, mellan 25 och 28 år gamla. De greps för försök till stöld. Polisen säkrade spår som kunde tyda på att männen försökt att stjäla en båtmotor – dock utan att lyckas få med sig den.

De tre männen, som samtliga sitter häktade i väntan på rättegång, har nu åtalats för att ha försökt att stjäla båtmotorn som var värd 160 000 kronor. Männen, som tidigare har varit föremål för brottsutredningar i Tyskland, Danmark och Norge, nekar till brott. Åklagaren har yrkat att de tre männen ska utvisas ur landet efter avtjänat straff och förbjudas att återvända inom fem år. Detta för att förhindra fortsatt brottslighet.

Till rättegången har åklagaren kallat tre vittnen, däribland en polisman.

Under våren skedde det flera stölder av båtmotorer i Östergötland, bland annat på Vikbolandet och i Valdemarsvik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa