FP-toppen svarar på hårda kritiken

Flera av Folkpartiets ledare blev rejält kritiserade av Linköpingsordföranden Erik Svansbo som väljer att lämna sitt parti. Nu bemöter gruppledaren den hårda kritiken.

31 augusti 2015 19:00

Erik Svansbo gick till attack mot både partiledaren Jan Björklund och gruppledaren Erik Ullenhag. Svansbo menade bland annat att den sistnämnde vilselett människor om hur utanförskapet ser ut i Sverige.

Ullenhag, på blixvisit i Linköping under måndagen, tycker dock att Svansbos avhopp egentligen är odramtiskt. Det är naturligt om man byter åsikt eller tycker att partiet har gjort det, är hans förklaring.

– Men visst, det är alltid tråkigt när personer i partiet söker sig någon annanstans med sitt samhällsengagemang.

Ullenhag tar också – till synes – lätt på kritiken att han vilselett människor i frågan om invandring. Han är van vid att de här frågorna väcker både känslor och åsikter, säger han.

– Jag har tagit ansvar och strid för att Sverige ska vara ett öppet och tolerant land. Just integrationsfrågan väcker många känslor, många har åsikter. En del gillar vad man gör, andra inte.

Att Folkpartiets ledning inte tar ansvar är – förstås – inget han håller med om.

– Vi håller på med ett omfattande förnyelsearbete. Men det är vi inte klara med förrän till nästa val.

Är SD:s framgång ett misslyckande för er politiker?

– Det intressanta för oss är se hur vi kan lösa de utmaningar som finns och få debatten att handla om det. Jag tycker vi lägger alldeles för mycket tid på att debattera SD:s opinionssiffror.

I Linköping tar nu vice ordförande Thomas Bystedt över efter Erik Svansbo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!