Förstörelsen på kyrkogården ska diskuteras

På måndag ska det diskuteras vad griftegårdsförvaltningen ska göra åt helgens förstörelse vid Uppståndelsens kapell och hur frågan kommer att hanteras i fortsättningen.

14 februari 2015 15:56

Det var på lördagen som flera läsare hörde av sig till Corren och berättade att blommor från flera begravningar låg utströdda och söndertrampade på en stor yta utanför Uppståndelsens kapell. Birgitta Gustavsson såg blommorna från den begravning hon själv var på i fredags, ligga utströdda och söndertrampade. Hon såg också att där fanns blommor från andra begravningar.
­– Det kändes jättejobbigt. Gårdagen var en tung dag och att mötas av denna syn idag var förskräckligt, sade hon på lördagen.
Åke Johansson möttes av samma syn när han besökte kyrkogården vid ettiden på lördagen.
– Blommorna var utspridda överallt.

Griftegårdschefen Gunnar Forsberg hade på lördagseftermiddagen inte hört något om förstörelse med söndertrampade blommor vid Uppståndelsens kapell. Och han kände inte till att det tidigare skulle ha förekommit vandalism på kyrkogården. Att det eventuellt skulle kunna röra sig om djur trodde han inte då.
– Det är svårt att tänka sig eftersom kyrkogården ligger ganska centralt i stan, säger han.
Men vid 17-tiden ringde en Correnläsare som bor på T1 och berättade att hon i november förra året såg ett gäng om tre rådjur som rörde sig genom Vallaområdets villakvarter. Det gav sig in på kyrkogården och började äta blommorna.
Efter att ha sett bilderna på förstörelse och tagit del av en Correnläsares minnesbilder från i fjol är Gunnar Forsberg mer benägen att tro att det kan ha varit djur som orsakat allt förstörelsen. Därför kunde han inte på söndagen säga om griftegårdsförvaltningen ska polisanmäla händelsen eller inte.
– En anställd har varit där och städat. Nu ska vi först prata om det som har hänt för att besluta vad vi ska göra, säger han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!