"Förstår att det här späder på oron"

Återigen påverkas Linköping av ett misstänkt farligt föremål med stora avspärrningar som följd. "Vi kan bara beklaga att det händer", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

23 augusti 2019 10:11

Det var vid 07.39 på fredagsmorgonen som polisen fick samtal om ett misstänkt föremål på Nya Tanneforsvägen. Återigen tvingades polisen spärra av stora områden, den här gången på en mycket trafikerad gata.

Efter sprängningen på Ådalagatan i juni, explosionen i polisens förråd i måndags natt och flera andra incidenter med misstänkt farliga föremål förstår polisen att det här påverkar Linköpings invånare.

– Det är självklart jättetråkigt att det här sker. Vi förstår att det här späder på oron bland människor och vi kan bara beklaga att det händer. Men vi måste vara säkra på att det här inte är farligt, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen betonade under fredagsmorgonen att det inte finns någon fara för allmänheten i det här läget men att polisen inte har några andra alternativ än att sätta upp stora avspärrningar och tillkalla nationella bombskyddet.

– Vi tror inte att det är farligt, men det ska mycket till för att man ska kunna säga det och låta en person ta hand om det. Det kan vi inte göra. Därför måste våra experter avgöra det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Spence

Ämnen du kan följa