Första spadtaget i Övre Vasastaden

Det byggs för fullt i Övre Vasastaden. I dag togs första spadtaget för Botryggs andra etapp.

16 februari 2015 15:50

Bakom Priso matmarknad, vid Steningerondellen i Linköping, ska två nya byggnader, varav ett höghus stå klara 2017. Höghuset är femton våningar och den andra byggnaden är på fem våningar. Fasaden på höghuset består av ett skivmaterial och den lägre byggnaden av puts.

– Kommunen ville ha en högre byggnad, ett riktmärke för Övre Vasastaden. Jag tycker det är positivt att kommunen har modet att gå upp i höjd. Det finns få höga byggnader i Linköping. De boende kommer att få en unik utsikt över staden, säger Adam Cocozza, vd på Botrygg.

Totalt blir det 169 lägenheter i etapp två. Nästan hälften är ettor.

– Vi ser att det finns ett stort behov av lägenheter för ungdomar och studenter i Linköping, därför har vi lagt en tyngdpunkt på smålägenheter. Målgruppen för de lite större lägenheterna omfattar såväl barnfamiljer som paret som flyttar från sin villa. Här erbjuds man ett bekvämt boende på gångavstånd från centrum, säger Adam Cocozza.

Bygger ni hyresrätter?

– I dagsläget har vi inte slagit fast vilken upplåtelseform lägenheterna i kvarteret kommer att ha. Vi ser fördelar med blandade upplåtelseformer i de kvarter vi bygger.

Blir det dyrt att köpa en etta?

– När vi säljer bostadsrätter anpassar vi prisbilden efter marknadsläget. I dagsläget skulle priset på en mindre etta ligga på cirka 1,2 miljoner kronor.

Bygget av etapp ett, där den nya Hemköpbutiken ska ligga, påbörjades i våras och beräknas stå helt klart i december 2016. I den etappen bygger Botrygg sammanlagt 244 lägenheter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!