Första spadtaget för alla barn

Spadarna i jorden och politiker, skolfolk och byggare har dragit igång ett nytt bygge i Harvestad. Det kommer inte att dröja länge innan det kommer ett till, ett kvarter längre bort.

26 januari 2017 16:52

– Vi har legat efter när det gäller både förskoleplatser och skolplatser, säger Jakob Björneke (S) som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

– Men med de här tillskotten tror jag att vi är ikapp i det här området.

Spadtaget och byggstarten gäller en ny förskola och skola som ligger i kvarteret Nässeltråden, alldeles intill Landeryds hembygdsgård. På baksidan av den blivande byggnaden ligger ett mindre skogsparti, och på andra sidan om träden, en liten bit bort, hamnar nästa förskola.

– Inflytt i den här första förskolan blir i januari 2018 och nästa ska vara klar till hösten samma år, säger Torbjörn Nilsbäcken på Botrygg som uppför båda fastigheterna.

Den första förskolan/skolan har inte fått något namn ännu, men det får inte dröja för länge innan det bestämt, menar han.

– Vi ska ju beställa skyltar!

Tvåvåningshuset ska rymma fyra basenheter, det betyder 240 barn och 50 anställda.

Undervisningslokalerna är flexibla och kan anpassas till större eller mindre barn, beroende på behov. Skolan kommer att ha sitt eget tillagningskök och en mindre idrottshall. Även utrymmen för slöjdsalar kommer att förberedas.

Innergården inhägnas och skyddas för de minsta barnen, och utanför den får de större barnen uteklassrum, bollplaner, en musikglänta, plats för klätterlek och en rad andra aktiviteter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa