Rörigt på E4 i samband med trafikolyckan

Vid 16.45-tiden på onsdagen krockade två fordon på E4, i höjd med Vikingstad. Det orsakade totalstopp i trafiken, som varade nästan en timme. Två personer fördes till US.

16 maj 2018 17:02

En man skadades allvarligt i samband med olyckan och fick föras med ambulans till sjukhus. Där lades han in på intensivvårdsavdelningen där läget bedömdes som stabilt.

I början rådde det en viss förvirring kring hur många fordon som hade kolliderat och om det handlade om flera olyckor.

– Det var flera bilister som såg trafikolyckan och ringde SOS Alarm. Därför trodde man att det handlade om två olika olyckor. Men det redde vi ut när räddningstjänsten kom, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Sex bilar från räddningstjänsten och flera polispatruller arbetade på olycksplatsen. Det var en skåpbil och en personbil som kolliderade i den södergående filen som stängdes av fram till 17.40-tiden.

Skåpbilen låg på vägen medan personbilen hade åkt ner i diket efter krocken. Under bärgningsarbetet dirigerade polisen trafiken via gamla E4, länsväg 636. Ett körfällt öppnades klockan 17.39 och trafiken började sakta flyta förbi olycksplatsen.

Efter ytterligare cirka 30 minuter flöt trafiken på, enligt räddningstjänsten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Spence Zenaida Hadzimahovic

Ämnen du kan följa