Flera fall av sexuellt ofredande

Under stadsfesten anmäldes flera fall av sexuella ofredanden i samband med en spelning.

25 augusti 2019 21:24

Under fredagen och lördag var många Linköpingsbort ute och roade sig på Linköpings Stadsfest. Även om de flesta har skött sig bra så är det några händelser som sticker ut.

- På fredagen arrangerades en hiphop-konstert under stadsfesten och i samband med detta utsattes flera tjejer för sexuella ofredanden, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

- Flera tjejer har blivit utsatta för tafsande under spelningen. Totalt har det kommit in åtta anmälningar om sexeullt ofredande. De tjejer som drabbades var snabba att kontakta polis på plats.

- Tre personer stämde in på signalementet och de har hörts och identifierats, men i nuläget är de inte misstänkta.

För att stävja den här typen av brott så har flera arrangörer numera kameror ut över publikhavet.

- Jag är osäker på hur det var vid just den här konserten, säger Åsa Willsund.

Under fredagen togs fyra personer för fylleri, åtta blev avförda från platsen och några bötfälldes för offentlig urinering.

Sent på lördagskvällen utsattes en tonårstjej för en våldtäkt i Järnvägsparken. Hon fördes till sjukhuset vård och undersökning. Brottsplatsen har under natten genomgått en kriminalteknisk undersökning.

- I nuläget har vi ingen misstänkt, men det borde finnas fler vittnen med tanke på att det var mycket folk ute. Har man sett något kan man ringa 114 14, säger Åsa Willsund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Möller

Ämnen du kan följa