Vid klockan 03.48 på onsdagsmorgonen larmades polisen till ett bostadsområde i Ryd efter att boende i området hört en kraftig smäll. Explosionen orsakade skador på fönster i det närmsta huset men ingen människa kom till skada och polisen var snabbt på platsen för att spärra av området. Den första brottsrubriceringen sattes till allmänfarlig ödeläggelse – att orsaka omfattande skador på egendom eller att åstadkomma fara för liv och hälsa.

När den första tekniska undersökningen nu är avslutad kvarstår den rubriceringen.

– Vi kan inte säga så mycket om själva föremålet men en del fynd har gjorts och vissa föremål har skickats till analys, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Artikelbild

Polisen är nu intresserad av iakttagelser av personer som sett eller hört någonting i samband med explosionen vid klockan 03.48.

– Personerna som gjort det här har kommit dit och tagit sig därifrån på något sätt och vi vill gärna få in vittnesmål av personer som bor eller vistas i området.

Hur vanligt är det att ni får in den här typen av larm?

– Att något faktiskt sprängs så här är ovanligt, men larm om höga smällar är däremot väldigt vanligt. Nu har vi hittat något som faktiskt gjort skada.