Ebba Busch Thor på pubkväll

Kristdemokraterna bjöd in till pubkväll i Linköping. Ebba Busch Thor menar att valet av evenemang handlar om demokrati.

2 september 2018 09:46

Ett 90-tal personer i Linköping valde att spendera sin lördagskväll i en hotellbar, när Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte staden. Hon berättar att KD under hela våren haft utfrågningar på ganska många pubar. Det är ett sätt att sänka tröskeln för människor att komma.

– Det måste inte alltid vara i stadshuset eller i en föreningslokal. Det är lördagskväll, människor är intresserade av valet, men det är väl roligt om man kan få lov att göra det i en trevlig miljö. Varför ska politiken alltid göras så tråkig och svårtillgänglig? Jag tycker att det faktiskt är en demokratifråga, att se till att människor som inte vanligtvis kommer på politiska möten känner att de är välkomna, säger partiledaren.

Ett samtal hölls med henne och kommunalråd Sara Skyttedal. Det varierade från lättsamt prat till en avslutning där Ebba Busch Thor ställde sig upp och lade tyngd på viktiga frågor. Politik på nationell nivå blandades med specifika frågor om Linköping.

KD i Linköping har som slogan "Linköpings osexigaste budget", kan det användas nationellt?

– Jag skulle väl inte sätta det ordet själv på vår budget, men tankegångarna är de samma. Det vill säga att vi måste vara otroligt varsamma med vad vi lägger våra skattepengar på, och de måste gå till en välfärd som man kan lita på. Jag är väldigt stolt över att vi har KD-rebeller här i Linköping som vågar sticka ut, utmana andra och visa att det går och sänka skatten och lägga mer på det allra viktigaste i välfärden, säger Ebba Busch Thor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa