”Det är lite mysko”

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden i Tallboda.

22 juni 2014 13:21

På söndagsförmiddagen genomförde polisen en teknisk undersökning på den eldhärjade altanen i Tallboda. Den gav dock inga svar.

– Vi är fortfarande helt frågande till vad det är som har startat branden. Vi funderar eventuellt på om det var någon lokal blixt, men det känns inte som att det var något sådant i natt. Just nu svävar vi i ovisshet, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Det var vid 04.20-tiden på söndagsmorgonen som larmet om branden inkom till polisen och räddningstjänsten. Två brandbilar skickades och började att släcka elden som började på altanten och fortsatte ta sig upp i taket. Någon fara för insidan av huset var det dock aldrig.

– Det första man tänker är att det ska vara någon grill eller elektronik, men grillarna stod på gräsmattan och eluttagen hade inga brännmärken. Det är lite mysko, säger Jan Fryksén.

Men ni misstänker fortfarande inte något brott?

– Nej, enligt teknikern fanns det inte något spår av att det skulle vara antänt. Oftast finns det någonting kvar som vätskerester eller tidningspapper, men det fanns inte heller något sådant.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per ?hlin