Deras affärsidé prisades i tävling

En handelsportal för spannmål på nätet. Det är företaget Skiras affärsidé som de vann pris för i veckan.

8 februari 2019 19:30

I Swedbanks entreprenörstävling Rivstart kammade Skira ab, som startades i Linköping och har rötter i universitetet, hem andraplatsen och en prispeng på 350 000 kronor.

– Det känns fantastiskt kul. Jättekul att få en stämpel på den hållbarhet vi jobbar med, att vi får en verifikation på att det vi gör är bra, säger Niklas Ericson, CEO och en av grundarna av företaget.

Skira handel är en plattform för att skapa en enklare handel av spannmål. Företaget vill ha en transparens och enkelhet på marknaden, och även en trygghet för spannmålssäljare.

Niklas Ericson berättar varför han tror att det gick så bra i tävlingen.

– Dels för att vi är ett grymt team, och så tror jag stenhårt på vår affärsidé så klart. Sedan tror jag också att andra branscher generellt börjar få upp ögonen för lantbruk. Man börjar se att tillämpningar som sker i andra industrier kommer och blomstrar även inom lantbruk, säger Niklas Ericson.

Men han menar också att det finns mycket kvar att göra på lantbruksområdet. Det finns en stor potential som är outforskad.

Placeringen i tävlingen betyder att Skira kan fortsätta med produktutvecklingen som de ligger efter med. De har många kundförfrågningar om förbättringar som behöver göras.

– Vi fokuserar just nu allt på att leverera kvalité, så vi har ett begränsat antal användare. Vi har medvetet tagit det långsamt för att leverera kvalité till kunderna vi har. Men de här medlen kommer framför allt hjälpa oss att öka användarbasen och skala ut till fler, säger Niklas Ericson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa