De yogade mot barncancer

Spring, simma eller cykla för hopp. I flera år har Barncancerfonden anordnat idrottsevenemang för att samla in pengar till forskningen mot barncancer. Nytt för i år "Yoga of hope", ett evenemang som bland annat anordnades i Campushallen.

18 november 2017 21:30

I studion på Campushallen är belysningen svag. Levande ljus står utspridda längst med lokalens väggar och i mitten sitter deltagarna på sina mattor, redo att påbörja yogapasset. Det har blivit dags för evenemanget "Yoga of hope".

– Det här är världens första internationella yogaevent, säger Anna Tanttinen, träningsansvarig på Campushallen.

I 30 länder anordnas 334 klasser under lördagen. Deltagarna uppmuntras att bidra med 100 kronor per pass, och alla pengar går till Barncancerfonden.

– Många av våra medlemmar är engagerade i välgörenhetsfrågor, det känns bra att vara med i det här, säger Anna Tanttinen.

Under lördagen anordnas fyra yogapass i Campushallen, det sista är vinyasayoga.

­– Vinyasa är en fysisk form av yoga där flöde är i fokus. Du kombinerar dina andetag med olika positioner.

Det är Anna Tanttinen som håller i dagens sista pass och när hon intar sin plats framför gruppen blir det knäpptyst. Deltagarna instrueras att göra hunden, barnet, kobran och solens krigare och samtidigt andas djupt.

– Känn att du har en ballong under dina revben som fylls när du andas in och töms när du andas ut, säger Anna till gruppen.

Efter Vinyasan får deltagarna lägga sig under filtar och den lilla belysningen som fanns utöver de levande ljusen släcks.

– Vi avslutade med en längre avslappning, för att knyta ihop dagen.

Målet för Campushallen är att samla in 10 000 kronor till kampen mot barncancer, och förutom alla swish-betalningar som mottas fram till 22 november, har Campushallen samlat in över 7 700 kronor till Barncancerfonden.

– Vi hade ett av de högst uppsatta målen i Sverige, men det är mycket möjligt att vi når målet, säger Anna Tanttinen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Berg Eidebo

Ämnen du kan följa