Det är familjen Haglind som numera basar över ett av Linköpings kanske mest kända varumärken.
Bo Hesser startade Bosses glassbar 1979, men inför sommarens uppstart bestämde han sig för att sälja.
– Han kommer att vara tillgänglig för oss under den här säsongen, som vår mentor, säger 35-årige Fredrik Haglind som frontar det nya företaget tillsammans med lillbrorsan Alexander, 20 där också pappan Roger finns med i bilden.
Bröderna betonar att de inte kommer att vika av från den väg som Hesser en gång stakade ut.
– Det är samma recept och samma dagsfärska glass som gäller. Vi tänker inte ändra på det. Galet vore annars.
Fredrik berättar att Haglinds vill expandera rejält till nästa sommar. Bosses glassbar, förmodligen känd hos de flesta i Östergötland, ska växa utanför länets gränser.
– Vi vill öppna i Västervik och Jönköping. Vi sneglar även på Norrköping. Det finns en stark potential i företaget som vi vill använda på bästa sätt.
Haglinds driver sedan tidigare Godishuset i I-Huset och Galleria Bankvalvet i Loftahammar.
Här ska byttorna inom kort fyllas med den glass som tillverkas på Platensgatan i Linköping.
– Vi räknar med att ha hela konceptet på plats på båda ställena till nästa sommar, säger Fredrik och berättar att de hemliga recepten som Bo Hesser skapat och skrivit ned stannar inom familjen.
– De finns i en pärm som ligger inlåst i ett bankvalv. Mystiken är kanske inte riktigt lika stor som med Coca-cola-receptet, bara nästan, skrattar han.
Hesser förklarar att han säljer för att han inte längre orkar driva verksamheten.
– Det är hårt arbete som till slut tagit ut sin rätt. Kroppen har sagt ifrån och det är bara att lyda.
Hur känns det att kliva åt sidan efter så många år?– Det är med sorg i hjärtat som jag tvingas göra det. Det har varit en fantastiskt rolig tid med många härliga upplevelser.
Vad ska du göra nu?– Jag blir 65 senare i år och måste lära mig att anpassa mig till ett liv som pensionär. Hur det kommer att gå vet jag inte. Det blir säkert en stor omställning.
Du finns med som Haglinds mentor under säsongen, hur tror du att Bosses glassbar kommer att utvecklas?– Det blir säkert bra. Jag önskar dom förstås stort lycka till. Det känns bra att de kommit in som nya ägare.