De tar över gymmet på arenan

Nu har gymmet på Linköpings arena bytt ägare. Snart kommer Nordic Wellness logga att pryda lokalerna.

8 februari 2019 18:07

Det är gymkedjans femte träningscenter i staden. Men Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness, kallar det hellre för en klubb än ett gym.

– Det är en klubbkänsla vi är ute efter. Man går till klubben, tränar, umgås. Det är mer än ett gym. Alla är medlemmar i klubben, så tänker vi på alla våra gym, säger Magnus Wilhelmsson.

Han tycker att kunder ska kunna komma och bara dricka kaffe och umgås på gymmet om de vill. Men än så länge finns inget fik i den nya lokalen.

– Den sociala biten är viktig. Vi ska titta på möjligheten att ta en kaffe här också, säger han.

Då det redan finns fyra Nordic Wellness i Linköping har Magnus Wilhelmsson lite koll på vad Linköpingsborna föredrar för typ av träning.

– Jag skulle säga att de är ganska vanliga. Det ska vara en mix av allt. Det finns en bra träningskultur i Linköping, så det är bara att köra på med konceptet som finns här, säger Magnus Wilhelmsson.

Alla maskiner och inredningen kommer att vara kvar, så till en början kommer gymmet se likadant ut som med den förre ägaren. De som tidigare tränat i lokalerna på Linköpings arena kommer att kunna fortsätta med det, berättar Mattias Klint, vd för FLXFitness som tidigare ägde lokalerna. Gymmet kommer inte att stängas något, utan verksamheten fortsätter som vanligt. Nya skyltar kommer också att sättas upp så småningom.

Behövs det verkligen fler gym i Linköping?

– Ja, fler ska träna så det tycker jag. Det finns ett underlag, och vi bidrar till folkhälsan i Linköping, säger Magnus Wilhelmsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa