De får uppmärksammat stipendium

Linköpings biodlareförening har tilldelats Linköpings kommuns miljö- och naturvårdsstipendium på 8 000 kronor.

1 december 2017 18:53

Stipendiekommitténs ordförande, kommunalråd Rebecka Hovenberg (MP), presenterade på fredagen mottagarna som representerades av föreningens ordförande, Pelle Johansson.

I motiveringen tar kommittén fasta på vilken betydelse bina har för samhället, såväl i naturen, som trädgårdar, parker och lantbruk.

– Fantastiskt roligt. Det känns som ett viktigt erkännande för vår verksamhet, sa Pelle Johansson efter att han fått veta att stipendiet kommer att delas ut i samband med den årliga fullmäktigemiddagen som äger rum på Konsert och Kongress den 12 december.

Linköpings biodlareförening firar 135 år i år och är därmed en av Sveriges äldsta inom sitt gebit. Antalet medlemmar uppgår till cirka 100.

Motivering

Delar av stipendiekommitténs motivering:

”Biodling är mycket viktigt för den ekologiska balansen. Bins pollinering är en viktig ekosystemtjänst som minskar risken för att växtarter dör ut. Problemet idag är att bin minskar i antal.

Linköpings biodlareförening har sin verksamhet vid Trädgårdsföreningen och bigården utgör ett vackert inslag i stadsbilden samtidigt som det är mötesplats för biodlarna att träffas och inspireras av varandra".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa