Intresseorganisationen Företagarna delar årligen ut pris till årets företagare i Linköping. När vinnaren för 2018 korades på tisdagen i Linköpings Slott var Astrid Brissman, Företagarnas ordförande i Linköping, noga med att lyfta fram alla nominerade. Att ha tagit sig ända hit, i konkurrens med drygt 40 andra företag, var en stor prestation i sig menade hon. Men det kunde bara finnas en vinnare, och de tre som konkurrerade om priset kunde knappast varit mer olika.

Där fanns Joyvoice, ett företag som säljer körkurser över hela Sverige, nästan verksamma i landets samtliga kommuner. Där fanns Energifabriken, som hjälper företag och privatpersoner att transportera sig mer miljövänligt. Och där fanns Staga, som jobbar med produkt och processutveckling genom att hjälpa sina kunder att lösa problem.

– Vem vi än väljer så blir det rätt, sade Astrid Brissman, innan hon annonserade att årets företagare i Linköping 2018 var Joyvoice.

Astrid Brissman förklarar varför juryns val till slut föll på dem.

– Detta är ett företag som aldrig tagit en krona i lån, som har växt organiskt. Som har god vinst och god lönsamhet, samtidigt som de haft bra tillväxt hela vägen. Och det har de gjort genom att sjunga. Det är så häftigt, det är verkligen den nya tidens företagare.

Hanna Rydman, vd för Joyvoice, säger att hon blev väldigt rörd av att få priset.

– Jag fällde till och med en liten tår. Tidigare har vi fått så mycket kärlek från våra kördeltagare, men att även få bekräftelse för vårt företagande känns väldigt häftigt.

Hon menar att det aldrig var planerat att de skulle bli just företagare, de gjorde bara något som de tyckte var roligt.

– Sedan ledde det till nästa grej och till nästa grej. Och att vi nu får det här priset känns väldigt ärofyllt.

Calle Bäck, delägare i Joyvoice, håller med.

– Man är ju i sin egen bubbla varje dag, där man jobbar och jobbar. Så när man även märker att andra förstår och uppskattar vad man gör så är det ju väldigt stort, säger han.

Hanna Rydman tror att Joyvoice vann eftersom de har kommit med något helt nytt, både till Linköping och till Sverige.

– Sedan har vi ju även jobbat otroligt hårt, vi är envisa och driftiga. Dessutom kompletterar Calle och jag varandra väldigt bra.

Priset bestod bland annat av en tavla från konstnären Pernilla Stenberg, 25 000 kronor från NTM-koncernen för marknadsföring och spabad på Solbackens helhetshälsa.